Zakelijk leasen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over het zakelijk leasen van een vrachtfiets.

Welke verzekering is opgenomen in de lease maandtermijn?
In de maandtermijn is een cascoverzekering inbegrepen met een eigen bijdrage van € 35,- per niet verhaalbare schade, tenzij anders vermeld op het leasecontract. Tevens zijn Ongevallen Opzittenden Verzekering en Verhaalrechtsbijstand Verzekering inbegrepen.
Kan ik aanvullende verzekeringen afsluiten bij mijn leasevrachtfiets?
Nee, dat is niet mogelijk. De meest gangbare verzekeringen zitten in de maandtermijn opgenomen.
Waarom zijn niet alle vrachtfietsen te leasen?

Waarom zijn niet alle vrachtfietsen te leasen? Het kan voorkomen dat niet alle vrachtfietsen beschikbaar zijn om te leasen. Dit kan een van de volgende redenen hebben:

  • De vrachtfiets heeft te lange levertijden
  • Niet alle onderdelen en/of accessoires zijn momenteel beschikbaar
Is er een bijtelling van toepassing op het leasecontract?

Bij een zakelijke lease is een bijtelling van 7% (2021) over de catalogusprijs inclusief de originele Babboe Pro-opties van toepassing. Friesland Lease informeert je over de totale bijtelling.

Wat is de eigen bijdrage van de verzekering bij een leasevrachtfiets?
De eigen bijdrage bedraagt € 35,- per niet verhaalbare schade, tenzij anders vermeld op het leasecontract.
Kan de verzekering uit het contract worden gehaald bij een leasevrachtfiets?
Nee, de cascoverzekering, Ongevallen Opzittenden Verzekering en Verhaalrechtsbijstand Verzekering zijn verplichte componenten in de leaseovereenkomst.
Zit er een WA verzekering in het leasecontract?
Nee, we raden je wel aan om goed je eigen AVB verzekering te controleren voor de aansprakelijkheid.
Kan ik een bakfiets leasen op de Waddeneilanden?
Nee, het is niet mogelijk om een bakfiets te leasen op één van de Waddeneilanden. De reden is dat we niet de bijbehorende service & onderhoud kunnen verlenen die in het leasecontract is inbegrepen.
Waarom is er acceptatie nodig?

Het is voor jou en Friesland Lease belangrijk vast te stellen dat de maandelijkse verplichtingen die wij met elkaar aangaan, passen bij jouw financiële situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Zakelijke Lease overeenkomt financieel verantwoord is, verzorgt Friesland Lease de acceptatie. Voor het acceptatieproces hebben we enkel een Kamer van Koophandel nummer en contactpersoon nodig. In sommige gevallen kan de Leaseadviseur meer (financiële) gegevens opvragen bij jouw onderneming zoals bijvoorbeeld jaarcijfers.

Zit er een aanbetaling in het leasetarief?
Coming soon
Is een aanbetaling van het leasecontract mogelijk?
Ja, het is mogelijk om maximaal 25% van de catalogusprijs aan te betalen.
Is er een waarborgsom van toepassing op het leasecontract?

Nee, er is geen waarborgsom van toepassing bij een zakelijke leasefiets.

Heb ik een bedenktijd bij de leaseovereenkomst?

Er is geen bedenktijd van toepassing bij de Zakelijke Leaseovereenkomst.

Door wie wordt de lease vrachtfiets besteld?

Zodra Friesland Lease het getekende leasecontract heeft ontvangen, wordt de bakfiets door Friesland Lease besteld bij Babboe Pro.

Zijn de vrachtfietsacties ook geldig bij lease?

Nee, de bakfiets acties zijn niet geldig i.c.m. met lease.

Kan ik een vrachtfiets leasen met de nieuwe bijtellingsregeling?
Ja, dit kan met een zakelijk leasecontract dankzij de nieuwe leaseregeling per 1 januari 2020. Zien we jouw binnenkort op de vrachtfiets naar je werk? Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en voor je portemonnee. Door een versimpeling van de fiscale fietsregeling wordt het eenvoudiger en goedkoper om een ‘vrachtfiets van de zaak’ te rijden.
Wordt de Zakelijk Leaseovereenkomst geregistreerd bij het BKR?
Nee, zakelijke lease wordt niet geregistreerd en getoetst bij het BKR er wordt wel een credit check uitgevoerd via onder andere CreditSafe.
Wat zit er allemaal in de maandtermijn?

Zakelijke Leasefiets van Friesland Lease & Babboe is een zeer compleet product en omvat het gebruik van de bakfiets, de afschrijving, onderhoud, reparatie, bandenvervanging, casco verzekering, ongevallen opzittende verzekering, verhaalsrechtsbijstand verzekering, 24/7 pechhulp en BTW.

Is de lease maandtermijn inclusief btw?

Nee, de maandtermijn is exclusief het op dat moment geldende BTW percentage. Op de factuur wordt de maandtermijn wel verhoogd met het geldende BTW percentage.

Kan de leaseperiode verlengd worden?

Je kan gedurende of tegen het einde van de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verlengen. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden je de leaseperiode wilt verlengen. Jouw leaseadviseur zal een nieuwe prijsberekening voor je maken. De maximale looptijd is 36 maanden.

Pagina